Biografie

Maikel ten Voorde maakte tijdens het programma Beat It, dat werd uitgezonden op SBS6, een verbluffende indruk op de juryleden Jan Smit en Gerard Joling. Uit eindelijk wist hij er met de hoofdprijs vandoor te gaan.

Maikel ten Voorde is geboren en getogen in Enschede en is geboren op 7 augustus 1989. Hij begon zijn zangcarrière heel voorzichtig op 15 jarige leeftijd. Op 7 augustus 2007, zijn 18e verjaardag, bracht Maikel zijn eerste CD-single uit, getiteld "Een pak van m’n hart". Daarop volgde nog enkele singles zoals "Als ik de zon zie","Kom maar kom maar baby” en "Licht van de liefde" die door de locale radio en tv-zenders veelvuldig gedraaid zijn.

Begin 2011 kwam Maikel terecht in de “Rooftop Studios” in Holten. Op 16 Oktober 2011 verscheen de single “Mijn vriend sinterklaas”. Al snel groeide de single uit tot een ware hit voor de zanger. Vele radio en tv stations stortte zich op zijn single en met succes. Binnen no-time stond de single hoog in de Single TOP 100(hoogste positie: 18), RadioNL Top 30(hoogste positie 5), Sterren.nl Top 20(hoogste positie 5), etc. Tevens werd Maikel uitgenodigd bij vele Radio en Televisiestations, zoals bijvoorbeeld EditieNL(RTL4) en Koffietijd(RTL4). Mede door deze overweldigende aandacht groeide het lied “Mijn vriend Sinterklaas” uit tot een waardige Sinterklaashit. Op 28 November 2011 werd bekend dat de single de status van Gouden plaat had behaald. En 2 December was de dag dat een van Maikel's grootste dromen uitkwam, het behalen van een Platina plaat. 

Tijdens de finale van het SBS6 programma Beat It zagen maar liefst 640.000 kijkers hoe Maikel er met de winst vandoor ging! In de finale barste het feest los tijdens het duet samen met Gerard Joling!

Beat it

 

2017

Na zijn succes bij het SBS6 programma Beat It had Maikel de smaak weer te pakken. In Maart 2017 kwam zijn eerste single sinds tijden uit getiteld ‘Als Het Om De Liefde Gaat’. De single werd wederom geproduceerd door Edwin van Hoevelaak. Ook werd er veel aandacht besteed aan de videoclip, die geproduceerd werd door Frank Swenne. De single werd goed ontvangen bij het publiek en hij wist met dit nummer iedereen op de dansvloer te krijgen.

Later dat jaar kwam de single ‘Jij Bent Als De Zomer’ uit. De single deed het erg goed bij diverse radiostations. De single is wederom geproduceerd door Edwin van Hoevelaak. De videoclip werd wederom geproduceerd door Frank Swenne. 

Op 17 Augustus werd maikel voor het eerst in zijn leven vader van een prachtige dochter genaamd Noëlle. Na aanleiding van deze indrukwekkende gebeurtenis besloot Maikel in het eind van 2017 een single uit te brengen speciaal voor zijn pasgeboren dochter, getiteld 'Droom Maar'.

 

 

2018

Ook in dit jaar bracht Maikel alweer een single uit. Op 1 Juni kwam zijn meest recente single uit Getiteld ‘Julia’. De single is samen met Niels Lingbeek geproduceerd en geschreven. De videoclip werd opgenomen op het vliegveld in Enschede, met medewerking van zijn nieuwe band ‘Beyond Time’. Sinds dit jaar treedt Maikel ook regelmatig op in Duitsland en werkt hij verder hard aan het concert dat hij samen met zijn band zal geven op 18 November in ’t Bölke in Enschede.